KESKI-UUSIMAA-RASTIT PORNAISISSA 7.7.2022

Heinäkuun alun KU-rastien tapahtumapaikkana toimii Pornaisten Kotojärven hyväkulkuinen ja vaihteleva suunnistusmaasto. Tapahtumakeskus on Hietasen uimarannalla, Vähä-Laukkoskentie 75, joka tarjoaa myös mahdollisuuden pulahtaa veteen ja hyödyntää kesäkioskin tarjoamaa.

Opastus tapahtumapaikalle on Nikkilä-Pornainen tien (1494) ja Vähä-Laukkoskentien risteyksestä, 2 km Pornaisten keskustasta Nikkilän suuntaan. Uimarannan parkkialue on pieni, joten suosi kimppakyytejä. Tarpeen mukaan paikoitus uimarannalle johtavan tien varressa.

Lähtö maastoon klo 16.30-19 ja maali sulkeutuu klo 20.30. Ratapituudet (noin) 1,5 km, 3 km helppo, 3,5 km vaativa, 5 km sekä 6,5 km. Kartan mittakaava lyhyemmillä radoilla 1:7500 ja kahdella pisimmällä 1:10000. Pisimmällä radalla kartan koko on A3, muilla radoilla A4.

Pisin rata ulottuu täysin uudelle, hyväkulkuiselle maastoalueelle. Kahden pisimmän reitin radat ulottuvat vaativille kallioalueille, joissa kulkukelpoisuus on hyvää ja suunnistuksellisesti tarjoavat haastetta.

Kaikki radat, paitsi lyhin 1,5 km rata, ylittävät maantien. Tien ylitys tulee tapahtua karttaan merkitystä ylityskohdasta. Ylityskohtaa ei ole erikseen viitoitettu maastoon, eikä ylityspaikalla ole toimitsijaa. Ole tarkkana ylittäessäsi maantien. Maantie ja rakenteilla oleva kevyenliikenteen väylä eivät ole sallittuja kulkuväyliä.

Uimarannan lähialueella on maastossa Pornaisten kunnan kiintorastilippuja, joista osa K-U –rastien läheisyydessä. Älä hämäänny ylimääräisistä rasteista.

Ilmoittautua ja maksaa voi etukäteen Rastilippu-palvelussa (suositellaan). Maksutapoina paikan päällä käyvät pankki- ja luottokortit, MobilePay 13545 (Keravan Urheilijat), erilaiset liikuntaedut ja käteinen (tasaraha toivottava). Karttamaksu on 9 euroa aikuisilta ja 4 euroa alle 19-vuotiailta sekä opiskelijoilta. Emit-kortteja on vuokrattavissa 3 euron hintaan.

Rastit jäävät maastoon ilman emit-leimasimia 13.7. asti omatoimisuunnistusta varten. Omatoimirasteille kartan voi tulostaa Rastilippu-palvelussa tapahtuman maksamisen jälkeen aukeavista karttalinkeistä. Voit tulostaa samoista linkeistä kartat myös perheenjäsenillesi tai suunnistuskaverillesi maksamalla ylimääräiset kartat Keravan Urheilijat ry:n suunnistusjaoston tilille FI45 5092 0920 3418 70. Vaihtoehtoisesti karttalinkin voi pyytää seuran verkkosivuilla mainitulla lomakkeella. Karttoja on rajoitetusta saatavilla Hietasen uimarannan kioskilta, joka on auki uimasäillä klo 10-18 (Facebook Kesäkioski Hieta).

Tervetuloa kesäisille lomarasteille,

Keravan Urheilijat

4 comments on KESKI-UUSIMAA-RASTIT PORNAISISSA 7.7.2022

  1. Viiden pisteen vihje omatoimisuunnistajille: Karttoja on rajoitettu määrä Kotojärven uimarannan kioskissa. Mustikkaämpäri kannattaa ottaa mukaan.

  2. Suunnistusreitiltä on löytynyt kuulokoje. Jos joku suunnistaja on sen kadottanut, voi ottaa yhteyttä kartassa mainittuun puhelinnumeroon.

Comments are closed.