Keski-Uusimaa rastit 10.8. Kummelbergenin itäpuolisissa metsämaastoissa

Kauden 18. KU-rastit pidetään Palon isännöiminä torstaina 10.8. Metsään voi lähteä klo 16.30-19.00. Keskuspaikkana on aiemmista rasteista tuttu NCC:n maa-ainesalue osoitteessa Ukonojantie 67, Pornainen. Rastilippu opastaa paikalle Lindsvedintien (146) ja Ukonojantien haarasta. Aikaisille tulijoille tiedoksi, että keskuspaikka on työmaa-aluetta ja avoinna vasta klo 16 alkaen! Omatoimirasteja ei ole.

Radat kulkevat Pornaisten ja Sipoon rajamaastossa. Tarjolla on aitoa metsäsuunnistusta. Pisimmät radat ulottuvat Kummelbergenin kallioalueelle, joka on tunnetusti hyvää ja vaativaakin suunnistusmaastoa. Laaksoalueet ovat viimeaikojen sateista johtuen hyvin reheviä. Näkyvys ja maastopohjan kulkukelpoisuus ovat näin olleen paikoin keskimääräistä heikompia. Ratalinjoilla ei ole uusia hakkualueita, mutta katkenneita puita ja vanhoja hakkuurisukkoja on paikoin. Lähtöihin on matkaa 300-500 m siten, että lyhimmällä radalla on oma lähtönsä. Maali tulospalveluineen on tapahtumakeskuksessa.

Ratavaihtoehdot ovat KU-rastien normaalit eli 7 km, 5 km, 3 km ja 1,5 km. Pisimmät radat ottavat Keskareiden normitasoa enemmän aikaa.  Muilla paitsi lyhimmällä radalla on tien ylitys Ukonojantien poikki. Sekä rasteilla liikkujien että autoilijoiden on syytä noudattaa varovaisuutta. Varoitustaulut opastavat.

Karttana on ajantasainen suunnistuskartta perusmittakaavaltaan 1:10 000. Tapahtuman tulostekartat ovat 7 km ja 5 km radalla mittakaavaltaan 1:10000 ja muilla 1:7500.

Osallistumismaksut ovat normaalit eli aikuiset 9 €, nuoret ja opiskelijat 4 €. Maksutapoina käyvät KU-rastien konseptiin kuuluvien monipuolisten maksutapojen ohella myös Rastilippu-maksaminen. Lisätietoja näiltä nettisivuilta.

Tapahtumavastaava Kai Salminen, 050 5666168

TERVETULOA!